Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο εισαγγελέα​ς «πυροβολεί» με 5 κακουργήμα​τα τον Λαυρεντιάδ​η

Αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι, πλέον, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει μεγάλη επενδυτική δράση στην αγορά (και των ΜΜΕ).


Όλες οι κατηγορίες αφορούν την υπόθεση της Proton Bank.

Ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση (απάτη σε βάρος του Δημοσίου με 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια), για υπεξαίρεση (με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων 701 εκατ. ευρώ), για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία κακουργηματική από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελλέας ζητάει, ακόμη, την επιβολή περιοριστικών μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία  των κατηγορουμένων στην κύρια ανάκριση αλλά και στην επικείμενη δίκη!

Η σημερινή παρέμβαση ήρθε ως συνέχεια του πορίσματος -καταπέλτη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, που ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία την εποχή που ήταν  πρόεδρος του ΔΣ  της τράπεζας.

(aixmi)




Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου