Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τρόικα: Η Αθήνα ίσως ορθοποδήσει το 2030!

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την τρόικα, το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, η αναδιάρθρωση του χρέους και οι μεταρρυθμίσεις βάζουν τη χώρα σε ένα βιώσιμο μονοπάτι, με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα επιμείνει στις σωστές πρακτικές έως το 2030 για να ορθοποδήσει!


Η έκθεση, που προετοιμάσθηκε από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδειξε ότι μετά την ανταλλαγή ομολόγων το Σαββατοκύριακο, το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει στο 116.5% του ΑΕΠ το 220 και κάτω από το 90% το 2030!

«Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά», σύμφωνα με την ανάλυση, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύει το Reuters.

«Ωστόσο υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι ότι οι μειώσεις του χρέους μπορεί να διακοπούν ή ακόμη και να αντιστραφούν από κρίσεις. Σύμφωνα με ένα εναλλακτικό, λιγότερο προτιμώμενο σενάριο, η αναλογία χρέους το 2020 θα είναι ακόμα πάνω του 145% του ΑΕΠ», σημειώνεται.

«Επιπλέον οι προσδοκίες για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στο τέλος του προγράμματος είναι αβέβαιες», καταλήγει η έκθεση.

(epikaira)

 
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου