Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Να καταλάβει ο Γιούνκερ ότι δεν είμαστε αποικία

Σκληρή επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, ο κ. Τσίπρας, και με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατήγγειλε ότι «το πρώτο θύμα της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης είναι η δημοκρατία», η οποία ενταφιάστηκε στον τόπο που γεννήθηκε.

«Νομίζω ότι και ο κ. Σαρκοζί, αλλά και η κ. Μέρκελ έχουν μια κοινή γραμμή. Την γραμμή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου για τα οποία συμφέροντα η δημοκρατία είναι μια περιττή πολυτέλεια», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι για τον λόγο αυτό, δεν θα θέσουν τις αποφάσεις τους στην κρίση των λαών, ενώ απαγορεύουν στους Έλληνες να αποφασίσουν δημοκρατικά, με εκλογές.
Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, κάτι που χαρακτήρισε «πρωτοφανές και ανεπίτρεπτο».
«Πρέπει να συνειδητοποιήσει τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και οι ευρωπαίοι ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, δεν είναι αποικία και ο ελληνικός λαός όταν του δοθεί η δυνατότητα να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και να αποφασίσει για το μέλλον του δεν θα αναγνωρίσει αποφάσεις οι οποίες είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Επίσης, προειδοποίησε ότι με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων οδηγούμαστε σε μεγάλη κοινωνική καταστροφή, ενώ πλέον διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της ενωμένης Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, προσέθεσε, η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα επιχειρήσει όχι μόνον να καταθέσει τον εναλλακτικό δρόμο ανασυγκρότησης της ευρωπαϊκής προοπτικής αλλά και να «ορθώσει τείχος αντίστασης σε αυτές τις εφιαλτικές προοπτικές των αποφάσεων που όλο μας σώζουν και όλο μας βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στην καταστροφή».


Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου