Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προς κομματική πειθαρχία η ΝΔ για το νέο μνημόνιο


Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα την Κυριακή.

Ήδη το ζητούν από μόνοι τους οι περισσότεροι βουλευτές για να μπορέσουν να στηρίξουν πιο εύκολα την επιλογή τους απέναντι στην εκλογική τους βάση και μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένουν εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι το θέμα αυτό δεν είναι ζήτημα πρώτης γραμμής και εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης είναι ορατά και προς τους πολίτες παρά τα δύσκολα μέτρα που αναγκάστηκε να στηρίξει ο ίδιος και το κόμμα του.

Στην αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο κος Σαμαράς θα αναφερθεί στην αποτροπή της περικοπής των δώρων των μισθωτών, στον περιορισμό των επιπτώσεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, στην προφύλαξη των υπόλοιπων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα από τις μειώσεις του κατώτατου μισθού και την αποτροπή της αύξησης των φόρων που σχετίζονται με τα ακίνητα.

«Για πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση,» θα τονίσει ο κ. Σαμαράς στην αποψινή ομιλία του στην Λεωφόρο Συγγρού ενώπιον των βουλευτών του κόμματος , μέσω των οποίων θα απευθυνθεί και προς τους έλληνες πολίτες.

«Δεν αλλάζουμε θέσεις,» αναμένεται να επισημάνει ο κος Σαμαράς , ξεκαθαρίζοντας ότι θα παλέψει για αλλαγή πολιτικής και μέτρα ανάκαμψης με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από εκλογές και με ισχυρή εντολή.

Η πιθανότητα να υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών από τις έδρες τους είναι ορατή.

Ήδη ο Δημήτρης Σπαμάτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά μόνο το PSI ενώ αντίστοιχες είναι οι προθέσεις και του Σπύρου Γαληνού.

Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μουδιασμένοι και δηλώνουν ευθέως τον προβληματισμό τους. Προβληματισμένος δήλωσε ο «σαμαρικός» Κων/νος Τζαβάρας, εκφράζοντας το κλίμα που επικρατεί στην πτέρυγα της αποκαλούμενης λαϊκής δεξιάς.

Προβληματισμένοι δηλώνουν στους συνομιλητές τους και άλλοι βουλευτές όπως ο κ. Κων/νος Μαρκόπουλος και ο Κώστας Γκιουλέκας.

Η προοπτική των εκλογών που όπως εκτιμούν στην ΝΔ θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, το αργότερο, μέχρι τον Απρίλιο φαίνεται πως δεν θα επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να κινηθούν ασύντακτα

http://briefingnews.gr/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου