Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ICARUS 0 αστεράκια
STAR 22.00
Περιπέτεια, 2010 (Έγχρ.), 88'
Καναδική ταινία του Ντολφ Λούντγκρεν, με τον ίδιο και τους Μπο Σβένσον, Σαμάνθα Φέρις.

«Κανείς δεν είναι ασφαλής», ισχυρίζεται το μότο αυτής της περιπέτειας με ήρωα έναν οικογενειάρχη που στο παρελθόν υπήρξε εκτελεστής.


Και πράγματι, κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Ντολφ Λούντγκρεν σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ 2½ αστεράκια
ΕΤ1 23.00
Κοινωνική, 2009 (Έγχρ.), 85'
HERE AND THERE. Σερβο-αμερικανική ταινία του Ντάρκο Λουνγκούλοφ, με τους Ντέιβιντ Θόρντον, Μιριάνα Καράνοβιτς, Μπράνισλαβ Τριφούνοβιτς.

Με καρτουνίστικη όψη και χαμηλές ερμηνευτικές ταχύτητες, ο Ντέιβιντ Θόρντον υποδύεται τον άστεγο πλέον Ρόμπερτ, ο οποίος δέχεται να κάνει λευκό γάμο με μια Σέρβα που χρειάζεται βίζα.

Το ταξίδι του στο Βελιγράδι θα αποδειχτεί φυσικά λίγο πιο προβληματικό απ' όσο υπολόγιζε, αλλά ο Σέρβος Ντάρκο Λουνγκούλοφ δεν εκβιάζει περιπετειώδεις καταστάσεις ούτε (μελο)δραματικές κορυφώσεις.


ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 0 αστεράκια
ΝΕΤ 00.30
Θρίλερ, 2001 (Έγχρ.), 94'
THE SECRET PACT - THE PACT Αμερικανο-καναδική ταινία του Ρόντνεϊ Γκίμπονς, με τους Ράιντερ Στρονγκ, Λίζα Ζέιν, Τζον Χερντ.

Ένας έφηβος γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του και, για να προστατευτεί, τοποθετείται εσωτερικός σε σχολείο, όπου όμως εγγράφεται ο πραγματικός δολοφόνος για να τον ξετρυπώσει.

Το συμπέρασμα που βγαίνει απ' αυτό το μέτριο θρίλερ είναι ότι τα προγράμματα προστασίας μαρτύρων είναι αποτελεσματικά όταν οι δολοφόνοι είναι ηλίθιοι.


ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ 0 αστεράκια
STAR 01.45
Θρίλερ, 2004 (Έγχρ.), 99'
BLIND HORIZON. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Χάουσμαν, με τους Βαλ Κίλμερ, Νιβ Κάμπελ, Σαμ Σέπαρντ.

Ένας άντρας, που προσπαθεί να ξαναβρεί τη μνήμη του έπειτα από έναν πυροβολισμό, υποψιάζεται ότι έχει εμπλακεί άθελά του σ' ένα σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου.

Θυμίζει μέτριο επεισόδιο του «X-Files» λόγω συνωμοσιολογικής παράνοιας κι ένα κακό «Memento» λόγω αμνησιακού ήρωα.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ 1½ αστεράκι
STAR 03.45
Επιστημονικής φαντασίας, 1971 (Έγχρ.), 98'
OMEGA MAN. Αμερικανική ταινία του Μπόρις Σάγκαλ, με τους Τσάρλτον Ίστον, 'Αντονι Ζέρμπε, Ρόζαλιντ Κας.

Σε μια Γη που έχει καταστραφεί από βιολογικό πόλεμο, ένας άνδρας προσπαθεί να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας τους νέους μεταλλαγμένους κατοίκους του πλανήτη.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μάθεσον «I Am Legend» είναι μια αμήχανη αλληγορία, αλλά τουλάχιστον εντυπωσιάζει με τις σκηνές του ερημωμένου Λος 'Αντζελες που έχουν πολλάκις κοπιαριστεί.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου