Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

To Newsit δεν είδε βέτο το 2008!


 "Πρωτοτυπεί" το Newsit

Στην είδηση για την απόφαση του δκαστηρίου της Χάγης σήμερα, το γνωστό διαδικτυακό site κάνει τη...διαφορά και παρουσιάζει κάτι καινούριο..!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, λοιπόν, το 2008 η Ελλάδα δεν άσκησε βέτο(!) αλλά μόνον απείλησε τα Σκόπια για βέτο, κάτι που ήταν...αχρείαστο αφού οι σύμμαχοι, λέει, συμφωνούσαν με την Ελλάδα.


Προσθέτει επίσης, πως όσα έγιναν αργότερα με τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού και των υπουργών ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 15-1 και αυτό δείχνει το μέγεθος του διπλωματικού λάθους για εσωτερική κατανάλωση το 2008. Ένα “βέτο” που ουσιαστικά δεν ασκήθηκε ποτέ, υπήρξε μόνο η απειλή για βέτο που αποδείχθηκε και αχρείαστο καθώς είχαν συμφωνήσει με τις θέσεις της Ελλάδας όλοι οι σύμμαχοι.

Και αποδεικνύεται περίτρανα λάθος ο επικοινωνιακός χειρισμός της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, ο τότε πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον ακολουθούσαν (ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος) πανηγύρισαν για το βέτο που (δεν) άσκησαν, κάνοντας δηλώσεις στον εγχώριο και διεθνή Τύπο!"

Ας δούμε, λοιπόν, τις θέσεις των...συμμάχων το 2008 και το ποιος εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ:





http://armageddon-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου