Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό

Σε χαμηλούς τόνους και με τα κοινοβουλευτικά έδρανα να είναι κενά, συνεχίζεται στη Βουλή για πέμπτη και τελευταία ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που κορυφώνεται το μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Με ενδιαφέρον αναμένονται αργά το απόγευμα και οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού καθώς των πολιτικών αρχηγών.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας πριν από λίγες εβδομάδες, άφησε να εννοηθεί ότι το ίδιο θα πράξει και στον προϋπολογισμό. "Η στάση μου δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που ήταν στην ψήφο εμπιστοσύνης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Στο μεταξύ, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και η προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτικών ΝΔ- ΠΑΣΟΚ από τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων κυριαρχούν στις τοποθετήσεις των περισσότερων Υπουργών και βουλευτών.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης άφησε αιχμές για εκείνους που προτάσσουν προσωπικές στρατηγικές. «Οι πολίτες θα κρίνουν αυστηρά όσους από εμάς κρατήσουν αποστάσεις από όσα πρέπει να γίνουν μέσα από μια προοπτική προσωπικού ή μικροκομματικού οφέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Αηδόνης κάλεσε όσους έχουν προσωπικές φιλοδοξίες να λειτουργούν με βάση την ενότητα και όχι την προσωπική ιδιοτέλεια.

Από την πλευρά της ΝΔ, η κυρία Φωτεινή Πιπιλή απαντώντας στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν οι βουλευτές της ΝΔ στην κυβέρνηση είπε «αλίμονο αν οι βουλευτές χάσουμε τη δυνατότητα συνταγματικά να επιτελούμε με συνείδηση το κοινοβουλευτικό μας καθήκον που είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Αλίμονο αν Βενιζέλος μας αφαιρέσει το δικαίωμα να ασκούμε κριτική για λογαριασμό του πολίτη».

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου