Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδισε δύσκολα ο ΟΣΦΠ - Παράπονα για τη διαιτησία από τους φιλοξενούμενους

Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να νικήσει μόνο τους Αγρινιώτες, αλλά και τον κακό του εαυτό.

Όταν συνήλθε πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάντελιτς (σωστή η υπόδειξη και η αποβολή του Ρότσα από τον διαιτητή Παππά) με το τελικό 2-0 να διαμορφώνεται από γκολ-οφσάιντ του Τζεμπούρ.


Στην κορυφή -αλλά με δυο ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό- οι «ερυθρόλευκοι», που επικεντρώνονται στην Άρσεναλ. Αγωνία για τον Ιμπαγάσα που αποχώρησε με ενοχλήσεις.



Με μπόλικες απουσίες και σχήμα ειδικών συνθηκών, αλλά και με στόχο το προφανές πριν από ένα ματς που θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον «κατέβηκε» ο Ολυμπιακός: Να «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα γίνεται το ματς δίχως απώλειες ώστε να έχει το δικαίωμα -ναι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- να κρατήσει δυνάμεις και να αφήσει το μυαλό του να ταξιδέψει στην πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο ούτε το ένα, αλλά ούτε άλλο πήγε βάσει σχεδίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν μεν τον ρυθμό τους ωστόσο «αναλώθηκαν» σε προσπάθειες που δεν έμοιαζαν να έχουν τύχη να μετουσιωθούν σε ένα τέρμα. Γενικά δεν έδιναν την εντύπωση της ομάδας που συνήθως -ασχέτως αντιπάλου- κυριαρχεί στο φαληρικό γήπεδο. Αγνώριστοι, χωρίς φαντασία στην επίθεση, χωρίς βοήθεια από τα χαφ (όταν έφυγε ο Ιμπαγάσα με ενοχλήσεις ο «πονοκέφαλος» ήταν διπλός αφού ακολουθούν οι «κανονιέρηδες την Τρίτη), με τον Αμπντούν να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά να μην τις αξιοποιεί κατάλληλα και τους Τζεμπούρ-Πάντελιτς να μην βρίσκουν χημεία στην επίθεση. Έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ενώ διαμαρτύρονται για χέρι μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Μανιάτη.

Ο Βαλβέρδε ασχολήθηκε με την δική του δουλειά. Πέραν της εισόδου του Φετφατζίδη αντί του «Κάνιο», έβαλε και τον Ορμπάιθ καθώς η δοκιμή του Ποτουρίδη στα χαφ δεν απέδωσε. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Μανιάτη που δείχνει να το ‘χει και ξέρει όχι απλά να «κόβει», αλλά και να επιτίθεται. Έπειτα από μια τέτοια ενέργεια πλησίασε στο γκολ, όμως το «σκάψιμό» απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή. Ό,τι κατάληξη είχε και το ωραίο σόλο του Φετφατζίδη λίγο αργότερα με την μπάλα να κοντράρει και να περνά λίγο άουτ.

Την ώρα που η θηλιά είχε αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον λαιμό των γηπεδούχων, ο Ρότσα έβαλε το πόδι του («γκρέμισε» στην περιοχή τον Αμπντούν στο 61' και μοιραία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα), ο Πάντελιτς την εκτελεστική του δεινότητα (ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα) και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 1-0 το οποίο λειτούργησε αγχολυτικά. Αυτό υπαγόρευσε η λογική, τουλάχιστον, αφού ο βοηθός τα 'κανε μαντάρα. Έχασε μια φαινομενικά εύκολη φάση, με τον Τζεμπούρ να φεύγει από θέση οφσάιντ και να σκοράρει (2-0 στο 74'). Ο αγώνας στο γήπεδο τελείωσε, αλλά ένας άλλος με θέμα -τι άλλο- την διαιτησία μόλις ξεκίνησε...



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46’ Ορμπάιθ), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41’ Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζεμπούρ (76’ Μόνχε), Πάντελιτς.

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Παπάζογλου, Μοδέστο, Χαβίτο.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Άντι, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Θεοδωρίδης (84’ Παλαιολόγος), Χαριστέας (69’ Μουμίν), Καμαρά (80’ Μπελεβώνης).

Στον πάγκο: Τσενάμο, Αναστασιάδης, Κούσας, Καραμαλίκης.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

novasporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου