Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Eυ. Βενιζέλος: «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί»!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές . Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν θα διστάσει να παίρνει επιπλέον μέτρα όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως τα βασικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι η «μαύρη οικονομία», η φοροδιαφυγή, το τρέχον κενό στον προϋπολογισμό και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Επίσης ανέφερε ότι η Ελλάδα (η οικονομία) αντιπροσωπεύει μικρό κομμάτι του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για να προκαλέσει συνθήκες ντόμινο στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση των διεθνών τραπεζών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και πιστεύει πως οι στόχοι που τέθηκαν για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή του ελληνικού χρέους θα επιτευχθούν (Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΟΙΚ έχει ως στόχο η συμμετοχή να ανέλθει στο 90% του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, γνωστού και ως PSI).

Παράλληλα τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες και τα ταμεία που συμμετέχουν στο PSI έχουν αποδεχτεί τις απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους.

"Είναι οριστική και αμετάκλητη απόφαση στην Ελλάδα να κάνει ό, τι χρειάζεται για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της, προς τη ζώνη του ευρώ,προς το ΔΝΤ", είπε.

Ακόμη παραδέχθηκε πως η Ελλάδα υστερεί στους φιλόδοξους στόχους αποκρατικοποιήσεων, που έχουν τεθεί ως βασικός όρος απο την ΕΕ και το ΔΝΤ για την συνέχιση της χρηματοδότησης που θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η χώρα μας υπολογίζεται να συγκεντρώσει 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 και όχι 5 δισ. ευρώ, όπως είναι ο στόχος, ενώ ο στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου μεταφέρεται για τον Οκτώβριο.

«Η Ελλάδα νιώθει την παγκόσμια αβεβαιότητα...αλλά η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης ή της παγκόσμιας οικονομίας» είπε ο Βενιζέλος.

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της Ευρωζώνης» επανέλαβε μιλώντας στους τραπεζίτες. 

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου