Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος απώλειας εξαμήνου από τη συνέχιση των καταλήψεων

Με απώλεια εξαμήνου κινδυνεύουν οι φοιτητές που θα συνεχίσουν τις καταλήψεις των σχολών τους και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, «κάθε αγώνας έχει και το κόστος του».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα να αποδείξει ότι δεν «αποφασίζουν μειοψηφίες».


Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ύβρη προς τη δημοκρατία» τις ενστάσεις που μιλούν για αλλαγή ενός νόμου που ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής.

Η κα Διαμαντοπούλου μίλησε ακόμα για έξι συνειδητά ψέματα που έχουν εκφραστεί σχετικά με το νόμο πλαίσιο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα σταματήσει η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, η δημόσια χρηματοδότηση και δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις μεταπτυχιακές σπουδές.

Αναφορικά με την έλλειψη στα σχολικά βιβλία η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες.

Στο μεταξύ υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η σχολή Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ύστερα από γενικές συνελεύσεις. Η κατάληψη αποφασίστηκε να διαρκέσει ως την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη σχολή που τελεί υπό κατάληψη στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου