Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοκτονία σωματοφύλακα του Καραμανλή γεννά σκέψεις!

Τα νέα μυστηρίου πληθαίνουν.  Μας εμφανίσθηκε κι άλλο περίεργο τώρα. Πολλές οι συμπτώσεις. Πρόκειται για την αυτοκτονία-μυστήριο προσωπικού σωματοφύλακα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2009. Η οικογένειά του αμφισβητεί την... αυτοκτονία και θεωρούν ότι πρόκεται για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός είχε εξομολογηθεί στους δικούς του ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν.


 Η αποκάλυψη παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού αυτή η είδηση έχει εξαφανιστεί από παντού. Δεν υπάρχει ούτε ως συμβάν σε κανένα αστυνομικό δελτίο της εποχής. Ο άτυχος γιαννιώτης έχασε την ζωή του σε παγκάκι στο πεδίο του Άρεως, απέναντι από την πρώην Ευελπίδων, τον Ιούλιο του 2009.

Η υπόθεση περιπλέκεται αφού ο άνθρωπος αυτός ήταν στον στενό πυρήνα της σωματοφυλακής του τ. πρωθυπουργού, γεγονός που αποκλείει “ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα”

Από την άλλη μεριά για να επιχειρήσουμε σύνδεση του γεγονότος με κάποια άλλα πραγματάκια, υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας Vodafone, που με τα σχεδιαγράμματα του φαινόταν ότι είχε πλήρως εντοπίσει το κύκλωμα των υποκλοπών, βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του τα ...  ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2005.

Η οικογένεια Τσαλικίδη σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι  "O Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουμε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε για να συσκοτιστεί η αποκάλυψη της κατασκοπείας και των υποκλοπών".

«Οι δύο δικογραφίες πρέπει να συσχετιστούν. Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και θα θέσουμε νεότερα στοιχεία υπόψη των δικαστικών αρχών προς αυτή την κατεύθυνση. Όσοι κατέστρεψαν το πειστήριο του παράνομου λογισμικού και τα αρχεία της Vodafone γνώριζαν το έγκλημα και υπέθαλψαν εγκληματίες» επισημαίνει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Η υπόθεση Τσαλικίδη αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα του Τύπου και ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα Ι. Διώτη ο οποίος απεφάνθη ότι πρόκειται για «αυτοκτονία», η οποία συνδέεται αιτιωδώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η οικογένεια έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας Vodafone και του τότε διευθύνοντος συμβούλου Γ.Κορωνιά ως συμμετόχου στο «έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζουν, και «υπευθύνου» του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία. Αναφέρουν μάλιστα στη μήνυση ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη είναι προϊόν «εγκληματικής ενέργειας και άρρηκτα συνδεδεμένος με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που απασχόλησε το πανελλήνιο».

Στη μήνυση της οικογένειας παρατίθενται 11 λόγοι που αποκλείουν την αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη. Μεταξύ αυτών είναι η φράση που ειπώθηκε στη μνηστή του τον Φεβρουάριο 2005 ότι «πρέπει να φύγει από τη Vodafone διότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» αλλά και από το ότι ο κόμπος του σχοινιού από το οποίο κρεμάστηκε ήταν ειδικός ναυτικός κόμπος, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος δεν είχε τέτοιες γνώσεις ναυτικών κόμπων.

Μία ημέρα πριν από τον θάνατό του- αναφέρεται στη μήνυση- είχε πάρει μέρος σε σύσκεψη της εταιρείας στην οποία συζητήθηκε το θέμα των υποκλοπών, αλλά δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά ούτε εμφανίστηκαν ποτέ τα σχετικά σημειώματα.

Ενώ οι Έλληνες προβληματίζονται με τις περίεργες αυτοκτονίες, πάταγο έχουν προκαλέσει τα περί υποκλοπών με αποτέλεσμα να ασκηθεί και σχετική δίωξη και το παζλ συμπληρώνεται από την αποκάλυψη του parapolitika.gr περί της εξαφάνισης της συζύγου και των παιδιών του Καραμανλή για ένα διήμερο, λίγες μέρες πριν προκηρυχθούν οι τελευταίες εκλογές. Ήταν οι μέρες που όλοι προσπαθούσαν να βρουν το κάποιο πρόβλημα, που έκανε τον Καραμανλή έτσι σκεφτικό και αμίλητο.

Ελάχιστοι ίσως θυμούνται ότι είχαν γίνει κάποια στιγμή και αποκαλύψεις για την εμπλοκή πληρωμένων εμπρηστών στις φωτιές του 2007 καθώς και πρακτόρων στα περιβόητα επεισόδια στην Αθήνα εκείνο τον τραγικό Δεκέμβριο, που είχαν διαλυθεί τα πάντα, επιταχύνοντας, αν όχι προκαλώντας, την πτώση Καραμανλή.

Παρά την μεγάλη αντιπάθεια προς την συνωμοσιολογία, είναι δύσκολο να μην σκεφθείς ότι όταν ο Καραμανλής ανοίξει το στόμα του, πολλοί θα μείνουμε εμβρόντητοι. Προφανώς ο τέως πρωθυπουργός σκέφτεται το καλό της χώρας και σιωπά, αφού αργά ή γρήγορα όλα βγαίνουν στη φόρα. Ακόμα και να μη μιλήσει ο Καραμανλής, μετά από τρεις δεκαετίες θα μάθουμε το παρασκήνιο.

Εκτός αν οι συμπτώσεις ήταν όντως τόσο πολλές και όλα τα παραπάνω είναι νοσηρά γεννήματα του διαταραγμένου από την κρίση ψυχισμού μας, που προσπαθεί να βγάλει άκρη και συνδέει τα ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου