Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες


Μετά από συνεδρίαση περίπου 5,5 ωρών η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας του κλάδου με ψήφους 13 υπέρ έναντι 6 κατά.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς. Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπως δήλωναν στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.


Νωρίτερα χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού και εκπροσώπων των αυτοκινητιστών, παρουσιά περιφερειαρχων από όλη τη χώρα, από την οποία συζήτηση προέκυψε ότι οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν οτι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι "αλλάζουν τα δεδομένα" και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης των αιρετών στα γραφεία της Ενωσής τους.

Στη συζήτηση, υπό τον κ. Σγουρό, συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Γ. Κατσιφάρας, Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας Ψωμιάδης, Κρήτης Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου και Ανατολικής Μακεδονίας Αρης Γιαννακίδης.

Πάντως και σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας. Ειδικότερα ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτες ταξί έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και επιβάλλουν στους οδηγούς των οχημάτων να διέλθουν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

Επίσης έχουν σταθμεύσει στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού, περίπου 60 ταξί, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου