Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ποτέ δεν είσαι μόνη (Κριτική)

Μια χωρισμένη νεαρή γιατρός θέλει να νοικιάσει ένα καινούριο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη όπου έχει μετακομίσει. Μετά από μερικές προσπάθειες καταλήγει σε ένα στην περιοχή του Μπρούκλιν όπου θα γοητευτεί από τον ιδιοκτήτη και γρήγορα θα αναπτυχθεί μια ιδιότροπη σχέση μεταξύ τους.

Ψυχολογικό, κατά βάση, θρίλερ που στηρίζεται στο σκοτεινό mood και στους κλειστούς χώρους. Όσο περνάει όμως η ώρα, χάνει το ενδιαφέρον του, με το τέλος να είναι κάτι παραπάνω από προδιαγεγραμμένο.

Ο δημιουργός, Άντι Τζόκινεν, αδυνατεί να προσφέρει τις απαιτούμενες ανατροπές καθώς το σενάριό του είναι εξαιρετικά απλοϊκό και στη μεγαλύτερη του διάρκεια μονότονο. Η σκηνοθεσία του στηρίζεται στη νυχτερινή αύρα και στην αγωνία που αυτή μπορεί να προσφέρει αλλά δεν καταφέρνει κάτι αξιόλογο.


Αν και το καστ (ειδικά η Χίλαρι Σουάνκ) μας προδιαθέτει για κάτι καλό, εντέλει, ακόμα και αυτό, παρασύρεται από τη μετριότητα του όλου δημιουργήματος. Η ερμηνεία του Τζέφρι Ντιν Μόργκαν είναι ενδιαφέρουσα ενώ η εμφάνιση του Κρίστοφερ Λι πολύ περιορισμένης διάρκειας. Ο ήχος είναι μέτριος και η φωτογραφία κατώτερη των δυνατοτήτων.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως η ταινία αποτελεί μια κακή επιλογή για την ταλαντούχα, κατά τ' άλλα, Χίλαρι Σουάνκ η οποία μας έχει συνηθίσει σε καλύτερους ρόλους. Μια πολύ μέτρια, σε γενικές γραμμές, ταινία, η οποία ακόμα και σαν θρίλερ είναι απογοητευτική. Καλύτερα να προτιμήσετε κάτι άλλο...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1/5

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου