Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Προετοιμάζουν αποκλεισμό Βουλής για το μεσοπρόθεσμο

Ο ερχομός του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχει βάλει... φωτιά στη συνέλευση, τα ψηφίσματα και τις συγκεντρώσεις των "αγακαντισμένων".


"Τη στιγμή που θα καταθέσουν το μεσοπρόθεσμο, κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους, πλημμυρίζουμε τις πλατείες για να μην το ψηφίσουνε αλλά και μέχρι να ....
φύγουν όλοι όσοι μας κλέβουν τις ζωές: κυβερνήσεις, τρόικα, μνημόνια, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται", αναφέρει το προχθεσινό ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης στο Σύνταγμα, το οποίο χαρακτηρίζει το μεσοπρόθεσμο "ένα ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, για να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους και να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από τον δημόσιο πλούτο".

Το βράδυ πριν από την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, η λαϊκή συνέλευση προτείνει συγκεντρώσεις στις γειτονιές και πορείες προς το κέντρο με σκοπό τον αποκλεισμό της Βουλής, ενώ τις ημέρες της ψηφοφορίας οι "αγανακτισμένοι" καλούν σε μποϊκοτάζ σε όλα τα προϊόντα.

Το ίδιο ψήφισμα κάνει λόγο για παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια, όπως τα γραφεία του ΣΕΒ και τα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ προτείνει να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Προηγούμενο ψήφισμα, άλλωστε, διευκρίνιζε πως θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου "συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους με τη συμμετοχή των οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη, Δημήτρη Καζάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Κατρούγκαλου

το έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου