Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Το αδιέξοδο του Παπανδρέου και το ραντεβού του Σαμαρά με την ιστορία!

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Ο λαός το δείχνει, οι καταστάσεις το απαιτούν, η εποχή το επιβάλλει αλλά ο πρωθυπουργός εθελοτυφλεί. Τον προειδοποιήσαμε όταν μπορούσαμε (Εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!) και όταν ήταν ακόμη σε πλεονεκτικότερη θέση (δημοσκοπικά τουλάχιστον) αλλά μάταια.

Ο Γ.Παπανδρέου δε φαίνεται διατεθειμένος να συλλάβει τα μηνύματα της κοινωνίας καθώς και να αντιληφθεί πόσο στραβά "αρμενίζει". Οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η φθορά του κυβερνητικού σχήματος και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστια. Το πολιτικό κεφάλαιο τους εξαντλείται ταχύτατα και όσο συνεχίζουν τα...σχέδια τους, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής τους, φλερτάρουν εντονότατα με τον πολιτικό τους αφανισμό!


Ο Α.Σαμαράς καλείται πλέον να αναλάβει το ρόλο του μπροστάρη καθώς οι συνθήκες το επιβάλλουν. Η ανάγκη εκλογών για την άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί το πρώτο βήμα. Αφού ο Γ.Παπανδρέου θα συνεχίσει και...μόνος του αν χρειαστεί (όπως ο ίδιος είπε) επιμένοντας στις λάθος επιλογές του, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση) θα πρέπει να πιέσουν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Καμία άλλη λύση δεν είναι πλέον ρεαλιστική και δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς ο λαός εξοργίζεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά και αυτό τείνει να γίνει επικίνδυνο αν οι πολιτικές δυνάμεις μείνουν απαθείς.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποκομμένος από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις και αυτό είναι πασιφανές στον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν του έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη. Τα μέτρα ντροπής που ετοιμάζονται να ψηφίσουν θα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί και θα εντείνει την αντίδραση της (με άγνωστα για όλους αποτελέσματα). Γι' αυτό μια πολιτική λύση θα ήταν προτιμότερη για όλες τις πλευρές αλλά και απαραίτητη για την "κάθαρση" του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου