Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΣ 1.600 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΑ CDS!

Σε επίπεδο-ρεκόρ, στις 1.600 μονάδες βάσης, εκτινάχθηκε την Τρίτη το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων (CDS), ενώ και τα επιτόκια παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο έχει πλέον τη χαμηλότερη, παγκοσμίως, πιστοληπτική διαβάθμιση από την Standard & Poor's μετά την υποβάθμιση στην κατηγορία «CCC».

Η Ελλάδα είναι μία βαθμίδα χαμηλότερα από χώρες όπως η Αργεντική, η Τζαμάικα και το Πακιστάν. Το κόστος ασφάλιισης ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 18 στις 1.600 μονάδες βάσης. Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο είναι αμετάβλητη στις 1.400 μονάδες και το επιτόκιο του τίτλου αυξάνεται στο 17% από 16,88%. Το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 26,01% από 26,23% στο άνοιγμα τη αγοράς.


Όπως αναφέρει η S&P, οι πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση χρέους είναι ιδιαίτερα αυξημένες (τις υπολογίζει σε 30%-50%) και προσθέτει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, κάνοντας ακόμη αναφορά και σε πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας. Σε περίπτωση κουρέματος του χρέους, υποστηρίζει η S&P, το ποσοστό θα φτάσει το 50% έως 70%.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου