Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Βενιζέλος σε Παπακωνσταντίνου: Βρισκόμαστε σε κατοχή!

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά:«Βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή».

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης είπαν, απευθυνόμενοι στον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι του έχουν κάνει πολλές προτάσεις τις οποίες δεν έχει λάβει υπόψη του και επεσήμαναν ότι υπάρχει «αλαζονική συμπεριφορά».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «δεν είναι έτσι, δεν το δέχομαι αυτό, έχουμε ένα πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Ο υπουργός Οικονομικών βρήκε στήριξη από τον κ. Ι. Ραγκούση αλλά και από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος λύνοντας τη συνεδρίαση επεσήμανε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών.

Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι δεν εννοούσε την αντιμετώπιση της τρόικας από τον κύριο Παπακωνσταντίνου αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε με ένα υπέρογκο χρέος το οποίο της δημιουργεί επώδυνες δεσμεύσεις και διευκρίνισε ότι δεν έστρεψε τα πυρά του κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά μίλησε για αλαζονική συμπεριφορά κάποιων στελεχών και παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς το υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο να ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου