Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ετοιμάζεται για την...επόμενη μέρα!


Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, και αυτό το έχουν καταλάβει σχεδόν οι πάντες μέσα στην κυβέρνηση. Γνωρίζουν ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς, παρά τον έντεχνο στρουθοκαμηλισμό στον οποίο επιδίδονται ορισμένοι. Ο πρωθυπουργός όσο κι αν ψεύδεται, όσο και αν υποκρίνεται, φοβάται τον τρόπο με τον οποίο θα εγκαταλείψει το "τρένο" της εξουσίας, καθώς συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των άλλων, πλην της χώρας του.


Για το λόγο αυτό, τα ισχυρά ονόματα αυτής της κυβέρνησης σχεδιάζουν από τώρα τη στρατηγική της επόμενης μέρας. Ο κος Λοβέρδος, τώρα και ύστερα από ένα χρόνο υπογραφής του Μνημονίου, θυμήθηκε να επισημάνει την ανάγκη επικυροποίησης του νέου -αυτή τη φορά- Μνημονίου από 180 βουλευτές. Ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να περάσει με αυτήν την αυξημένη πλειοψηφία αλλά αυτό ακριβώς θέλει! Όντας πλέον ένας...δυνατός παίκτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ξέρει πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στις ζυμώσεις του νεο-ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας αυτόνομη πορεία ή μη! Ο υπουργός Υγείας έθεσε μάλιστα εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού σε περίπτωση συνέχειας της μέχρι τώρα αντιφατικής κυβερνητικής πολιτικής, θέλοντας έτσι να αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται για τις καρέκλες αλλά για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος.

Η κα. Διαμαντοπούλου, άλλο ένα από τα ισχυρά ονόματα αυτής της κυβέρνησης, έκανε με τη σειρά της τη δική της τοποθέτηση στα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά τον αλληλοσπαραγμό που υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων της, υποδεικνύοντας μάλιστα στον πρωθυπουργό να προβεί σε ανασχηματισμό άμεσα! Εκτός των άλλων ανέφερε πως "το μισό ΠΑ.ΣΟ.Κ, μαζί με τη ΝΔ και τον κο.Τσίπρα δε θέλουν να πάρουμε τη νέα δόση του δανείου!". Φαντάζεστε να είχε καρφώσει ανάλογα τους συναδέλφους του υπουργός άλλης κυβέρνησης;

Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, οι δελφίνοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Μια μέρα, όμως, που θα έρθει μετά την καταστροφή και την πλήρη άλωση της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους ή μήπως αρκετά νωρίτερα; Ίδωμεν...Πάντως ο πρωθυπουργός δε φαίνεται να συμμερίζεται την αγωνία της κοινωνίας και μάλλον σκοπεύει να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα σε ένα ολέθριο για όλους αδιέξοδο.

Υ.Γ: Έχετε δει πουθενά τον κο. Βενιζέλο ή μας έχει ξεφύγει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου