Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κούπα στη ζούγκλα!

Εικόνες ντροπής και βιαιότητας στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, που βρήκε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ελλάδας με τη νίκη της 3-0 επί του Ατρομήτου.

Απίστευτο ξύλο με οπαδούς της Ένωσης και τα ΜΑΤ.

Πρώτος τίτλος στην τεράστια καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου που πέτυχε το πρώτο γκολ.


Μπαχά και Καφές πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα.



Το τελευταίο σφύριγμα(;) του Τάσου Κάκου σήμανε και την είσοδο εκατοντάδων ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση γρήγορα μεταφέρθηκε στις κερκίδες, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου… επιδόθηκαν σε ανελέητο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα.

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ οπαδών ήταν μόνο η αρχή στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να περιορίσουν τους οπαδούς και να τους βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου με τις προσπάθειες αυτές πολύ γρήγορα να μετατρέπονται σε βίαιες ενέργειες εκατέρωθεν (αστυνομία-οπαδοί) για να ακολουθήσουν σκηνές… πολέμου και ατελείωτες συρράξεις, που γενικεύτηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Βίντεο απο τα επεισόδια



Τα γκολ









Πως έπαιξαν:

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της Ένωσης χρησιμοποίησε, όπως αναμενόταν, σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Σάχα, ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς και Γεωργέας. «Σκούπα», μπροστά τους, ήταν ο Ντιόπ, έχοντας, αριστερά του, λίγο πιο ψηλά, τον Λαγό και δεξιά του τον Μάκο. Στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Λυμπερόπουλος, πίσω από το «κιτρινόμαυρο» επιθετικό δίδυμο, τους Μπλάνκο και Σκόκο.

Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Ατρομήτου… Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου επέλεξε ένα επιθετικό 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Ιτάνζ, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν οι Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα και Νάστος. Οι τρεις στα χαφ ήταν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Τάτος (λίγο πιο προωθημένος), μπροστά τους και αριστερά αγωνίστηκε ο Σαγκανόφσκι, δεξιά ο Καμαρά και στην «κορυφή» ο Αναστασάκος.

Ψάξε, ψάξε… ευκαιρία δεν θα βρεις

Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι ήλεγχαν το κέντρο -και το παιχνίδι-, κυκλοφορούσαν μπάλα, με την Ένωση να περιμένει στο μισό γήπεδο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, δείχνοντας να δυσκολεύεται να αποβάλλει το άγχος, ώστε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Σιγά σιγά, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν τον Ατρόμητο, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν, τουλάχιστον, μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ συνέχιζαν να αναλώνονται σε αβίαστα λάθη. Με λίγα λόγια, φάση (ούτε υποψία…) δεν είδαμε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Λύμπεεεεε… Λύμπεεεεε…

Το σκηνικό άλλαξε άρδην από το 25' και μετά. Η ΑΕΚ βρήκε, σταδιακά, τα πατήματά της, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έβαλε κάτω την μπάλα, κυκλοφορώντας την σωστά. Στον αντίποδα, το άγχος φάνηκε να μεταφέρεται στους παίκτες του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι, αν και στημένοι εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο από τον τεχνικό τους, άρχισαν να διώχνουν μπάλες… «όπου φύγει, φύγει». Στη φάση του 28', όμως, ήταν απλοί θεατές… Ο Σκόκο σέντραρε από δεξιά, ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής του Ιτάνζ και ανενόχλητος, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ στον τελικό, «γράφοντας» το 1-0 για την ΑΕΚ! Πάντως, δικαίως -όταν έπεσε… σύρμα- οι άνθρωποι του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αφού ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το τέρμα του «Λύμπε» απελευθέρωσε… για τα καλά την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που είδε, όμως, τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας στο μισάωρο (στη θέση του πέρασε ο Μπάχα).

Αχχχ!

Αν στο πρώτο ημίχρονο, όμως, καταγράψαμε μόνο το γκολ του Λυμπερόπουλου ως φάση (και μερικές… μυρωδιές της), στα πρώτο τέταρτο του δευτέρου 45λέπτου τα… αχχχ από την εξέδρα, ακούγονταν σωρηδόν, κυρίως από τους οπαδούς του Ατρομήτου! Η Ένωση δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, οι «κυανόλευκοι» μπήκαν… σκυλιασμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και μέσα σε έξι λεπτά, στο 47' -κεφαλιά του Νεμπεγλέρα- και στο 53' -σκαστή κεφαλιά του Μπαζίνσκι από το μισό μέτρο- «άγγιξαν» δύο φορές την ισοφάριση! Η ΑΕΚ… διέκοψε τους αντιπάλους της στο 57', χάνοντας μοναδική, τριπλή(!) ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, για να συνεχίσει «το βιολί του» ο Ατρόμητος, με νέα, σπουδαία ευκαιρία, του Τάτου στο 59'!

Μπαχα(λο)… με Καφέ!

Τα πράγματα… ηρέμησαν από το 60' μέχρι το 75'. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε, ενώ η ΑΕΚ παρακολουθούσε… διακριτικά, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσει». Και τα κατάφερε, με τον πλέον -βάσει της μέχρι τώρα απόδοσής του- παίκτη της, τον Μπάχα! Ο Μαροκινός, έπειτα από στραβοκλωτσιά-ριμπάουντ του Καφέ, πλάσαρε τον Ιτάνζ στη δεξιά του γωνία, έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ, στο 78'! Οι «κυανόλευκοι» τα είχαν χαμένα, ενώ ο «δικέφαλος» έψαχνε και τρίτο τέρμα… βρίσκοντάς το, τελικά! Ο Καφές, στο 85', πλάσαρε εξαιρετικά τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 3-0, προκαλώντας… μπάχαλο στο ΟΑΚΑ, με αρκετούς οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, τον Χιμένεθ και όλους τους ανθρώπους στον πάγκο της ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα και την κούπα να… γέρνει οριστικά και αμετάκλητα στην πλευρά της Ένωσης!



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα (82' Σαρμιέντο), Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (65' Μπρίτο), Καμαρά (90' Σαμπού), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ματέος, Λεονάρντο, Μίτσελ, Γκέντσογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

novasporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου