Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

The Way Back (Κριτική)

Προκλητικά μονότονο και αδιάφορο σεναριακά, παρ' όλες τις προσδοκίες που καλλιεργεί την πρώτη ώρα, είναι το δημιούργημα του Πίτερ Γουίαρ.

Στα χρόνια της σταλινικής Ρωσίας, μια ομάδα φυλακισμένων επιχειρεί να αποδράσει...Τις λίγο παραπάνω από 2 ώρες που διαρκεί η ταινία, χαρακτηρίζει το έντονο ενδιαφέρον για την αρχική βάση του σεναρίου, το οποίο όμως εξελίσσεται σε μια ανιαρή "περιπλάνηση" των πρωταγωνιστών κατά μήκος της Ρωσίας(και όχι μόνο) όπου "καταδιώκονται" μάλλον από τις συνθήκες και όχι από το καθεστώς(όπως αρχικά μας προδιαθέτει η ταινία).


Μέτρια υποκριτική από τους περισσότερους(με εξαίρεση ίσως τον Εντ Χάρις που σώζει τα προσχήματα). Ρεαλιστική η σκηνοθεσία αλλά συνάμα άτολμη, σε αντίθεση με τη  φωτογραφία που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δε θα σας το προτείναμε, καθώς αποτελεί περισσότερο "οδοιπορικό" δια μέσου αντίξοων συνθηκών, αδυνατώντας να περάσει μερικά γεγονότα στον θεατή ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον. Οι ιστορικές αναφορές είναι ελάχιστες σε ένα σενάριο που ενδείκνυται για τέτοιες...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου