Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

This is Liverpool!

Η Λίβερπουλ του Κένι Νταλγκλίς διέλυσε 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ. Δίδυμο «φωτιά» για τους «κόκκινους» οι Σουάρες και Κάουτ με τον πρώτο να σερβίρει και τον δεύτερο να… εκτελεί και τις τρεις φορές! Όρθιοι όλοι οι οπαδοί των γηπεδούχων αποθέωναν τον «King Kenny».


Έτσι η Λίβερπουλ διατήρησε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο ενώ παράλληλα έβαλε ένα ακόμα εμπόδιο στους «κόκκινους διαβόλους» για τον τίτλο, καθώς δεν τους επέτρεψε να αυξήσουν πάνω από τους τρεις βαθμούς την διαφορά από την δεύτερη Άρσεναλ. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ολλανδός επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ μετά τον Μπίρντσλεϊ το 1990, που πετυχαίνει χατ-τρικ κόντρα στην Γιουνάιτεντ.

Το ματς:

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ πιο δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε ήδη δύο επισκέψεις στην εστία της Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο. Στη συνέχεια η Μάντσεστερ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι σε ότι αφορά τουλάχιστον την κατοχή. Στο 15ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς ο Μπερμπάτοφ έπιασε στην κίνηση το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Για τους «κόκκινους» οι Σουάρες, Μεϊρέλες και Κάουτ δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους, εκμεταλλευόμενη την αστάθεια τόσο του Ράφαελ από δεξιά όσο και του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Γιουνάιτεντ που αποτελείτο από τους Σμόλινγκ και Μπράουν λόγω της απουσίας των Βίντιτς και Φέρντιναντ.

Στο 24ο λεπτό ο Κένι Νταλγκλίς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Αουρέλιο υπέστη τράβηγμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ο Κυργιάκος ενώ ο Κάραγκερ μετατοπίστηκε στο άκρο της άμυνας.

Στο 34ο λεπτό του αγώνα τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Κυργιάκος έδωσε στον Σουάρες ο οποίος μέσα στην περιοχή έκανε μία μαγική ενέργεια, πέρασε με κοφτές τρεις αντιπάλους και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κάουτ που ευστόχησε και έκανε το 1-0.

Μέχρι οι παίκτες του Φέργκιουσον να καταλάβουν τι είχε γίνει, οι «κόκκινοι» ξαναχτύπησαν. Ο Σουάρες ξανά έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Νάνι έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι και άθελά του τροφοδότησε τον Κάουτ που βρισκόταν στο σωστό σημείο και με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 39ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, τα νεύρα… είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς. Ο Κάραγκερ είδε την κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στο Νάνι που τελικά αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Ερνάντες. Στην συνέχεια, ο Ράφαελ πήγε επικίνδυνα πάνω στον Κάουτ με αποτέλεσμα να δεχθεί την… επίθεση των παικτών της Λίβερπουλ. Τόσο ο Ράφαελ όσο και ο Σκρτελ που ήταν πρωταγωνιστές στο φραστικό επεισόδιο.

Το ημίχρονο έληξε με την Λίβερπουλ να έχει πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη και το σκορ στο 2-0.

Δεύτερο ημίχρονο…

Ο Ολλανδός δεν σταμάτησε στα δύο γκολ. Δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει τη Γιουνάιτεντ να κυνηγήσει το ματς και «χτύπησε» για τρίτη φορά την κατάλληλη στιγμή. Το διάστημα δηλαδή που οι φιλοξενούμενοι είχαν αυξήσει την πίεσή τους και προσπάθησαν να προβληματίσουν την εστία του Ρέινα!

Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, δεν απέδωσαν το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα. Ο Ντιρκ Κάουτ είδε και… απόειδε με την αδυναμία της ομάδας του Φέργκιουσον να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και αποφάσισε να την τελειώσει μια ώρα αρχύτερα!

Στο 65’ ο Ολλανδός βρέθηκε ξανά την κατάλληλη στιγμή, στη σωστή θέση και εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Φαν ντερ Σαρ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουάρες, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Το σοκ της βαριάς ήττας δεν άφησε περιθώρια για κάτι καλό στα υπολειπόμενα λεπτά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συμβιβασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα περίμεναν το τελικό σφύριγμα για να «λυτρωθούν»! Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις σε 3-1, χάρη στο γκολ του Ερνάντες.

Το πάρτι στις εξέδρες του «Άνφιλντ» είχε αρχίσει. Οι οπαδοί των «κόκκινων», λίγα λεπτά πριν το τέλος, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Κένι Νταλγκλίς, χειροκροτώντας παράλληλα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ντεμπούτο του Άντι Κάρολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Αουρέλιο (24' Κυργιάκος), Τζέραρντ, Λούκας, Κάουτ, Μεϊρέλες (74’ Κάρολ), Μάξι, Σουάρεζ (90’ Κόουλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Ράφαελ (76' Ο' Σέι), Σμόλινγκ, Μπράουν, Εβρά, Νάνι (45+5' Ερνάντες), Κάρικ, Σκόουλς (84’ Φλέτσερ), Γκιγκς, Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ

novasporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου