Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το μεγαλύτερο στήσιμο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης  

Τι  ήθελα να γίνω καλά; Καλύτερα να καθόμουν στο κρεβάτι του πόνου, να μη ζούσα έστω και τηλεοπτικά αυτά που έζησα χθες. Στα 25 χρόνια που κάνω ρεπορτάζ Παναθηναϊκού νόμιζα ότι την εποχή της Παράγκας τα είχα δει όλα. Λάθος. Δεν τα είχα δει όλα. Αυτά που είδα χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έχουν προηγούμενο. Δεν περίμενα ποτέ ότι το 2011 σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού θα στηθεί τόσο απροκάλυπτα ο Παναθηναϊκός.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο στήσιμο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο επόπτης Τρύφωνας θα πάρει άξιο μισθό. Το γκολ του Κατσουράνη που ακυρώνεται δεν έχει προηγούμενο. Καλύπτεται από τέσσερις (!) αμυντικούς. Αξιος και ο μισθός του άλλου επόπτη, Σαραϊδάρη. Ο Πάντελιτς κάθεται μπροστά από τον Τζόρβα, είναι καθαρό οφσάιντ και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν έπρεπε να μετρήσει. Το 1-2 με τσαμπουκά και απροκάλυπτα έγινε 2-1 με τρόπο που ούτε στο πρωτάθλημα της Ουγκάντας δεν γίνεται. Και φυσικά υπάρχει και το καθαρό πέναλτι του Τοροσίδη στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, που ο Καλόπουλος  ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ στον Νίνη. Μπράβο στον κύριο Καλόπουλο. Ας πάει και στην απονομή τον Μάιο να δώσει το Κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Αγωνιστικά, αν εξαιρέσει κανείς τα 30 πρώτα λεπτά που ο Παναθηναϊκός μπήκε ανεξήγητα φοβισμένος, στα υπόλοιπα 60 λεπτά έχει εξαφανίσει τον Ολυμπιακό από το γήπεδο. Εχει βάλει δύο γκολ, αλλά μέτρησε το ένα. Δεν του έχει δοθεί πέναλτι καθαρό και έχει άλλες τρεις καθαρές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να έχει μία ευκαιρία με τον Τζεμπούρ και ένα σουτ του Ριέρα.
Και περνάω στους τραμπουκισμούς με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της... Σούπερ Λίγκας (να τον χαιρόμαστε), που μίλησε για άψογη φιλοξενία όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατήγγειλαν με δηλώσεις επιθέσεις και ξύλο από οπαδούς του Ολυμπιακού. Για να μην το κουράζουμε. Ξέρουμε πλέον ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τους επόμενους νεκρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχουν ονοματεπώνυμο. Διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουμε, δεν θα αργήσουμε να έχουμε σύντομα και νεκρό ποδοσφαιριστή από επιθέσεις οπαδών. Ας το τελειώσουν το πρωτάθλημα τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί. Θα το θυμόμαστε, αυτό είναι σίγουρο. Και επειδή βλέπω ότι το στυλ του Μαρινάκη είναι ότι «το πρωτάθλημα θα το πάρω με τσαμπουκά, με ξύλο αν χρειαστεί» από του χρόνου ας αφήσουν οι αλλοι 15 τον Ολυμπιακό να παίζει μόνος του. Αυτή θα είναι η καλύτερη τιμωρία.
ΥΓ.: Μία νέα Ριζούπολη ζήσαμε χθες μετά τη λήξη του αγώνα. Αναμενόμενο. Υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού είναι ο κύριος Τσιρώνης, που ήταν υπέυθυνος ασφαλείας της Αστυνομίας στην Ριζούπολη.
ΥΓ2.: Θέλω ο Σισέ φεύγοντας να μας ξεφτιλίσει και να πει ό,τι έζησε. Αυτό μας αξίζει, αυτό παίρνουμε.
ΥΓ3.: Σας σιχάθηκα, βρωμιάρηδες. Ντρέπομαι που ασχολούμαι επαγγελματικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είχα τη δυνατότητα να ζήσω την οικογένειά μου, σήμερα κιόλας θα είχα παραιτηθεί.

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=39982&autid=19&sn=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου