Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επαναστατικές προτάσεις για την Παιδεία από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Σε μία εκδήλωση που ο κόσμος ήταν διπλάσιος από αυτόν που χωρούσε το αμφιθέατρο η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παρουσίασε σήμερα την ολοκαίνουργια πρόταση παιδείας  με θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν.

Παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ έδειξε πως η αδράνεια της παράταξης σε όλα τα επίπεδα ξεπερνιέται.

Η νέα πρόταση Παιδείας μπορεί να πει κανείς πως «ακουμπά» μία γκάμα θεμάτων που αφορά όλη την κοινωνία.


Διακρίναμε θέματα που αφορούν την Οικονομία και την πιο βιώσιμη λύση για τα Πανεπιστήμια . Μιλάμε για την Ιδιωτική χρηματοδότηση που θα δώσει πνοή σε προγράμματα και μεταπτυχιακά και θα κάνει αποτελεσματικότερη και πιο άμεση την απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Τα μη κρατικά Πανεπιστήμια μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση  καθώς και τον ανταγωνισμό θα ενισχύσουν και δεν θα αφήνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά να «φεύγουν» στο εξωτερικό

Η χρήση των e-readers  και e-book με κόστος περίπου ¼ από τα συγγράμματα είναι στην ίδια κατεύθυνση καθώς θα εξοικονομήσει χρήματα αλλά και θα εφαρμόσει τα πολλαπλά συγγράμματα που σήμερα υπολειτουργούν.

Η Αξιοκρατία είναι ένα δεύτερο κομμάτι που υπάρχει διεξοδικά μέσα στις προτάσεις της ΔΑΠ. Η εσωτερική αξιολόγηση των καθηγητών σε συνδυασμό με την εξωτερική που θα «ελέγχει»  την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων εν γένει ,αποτελεί κύριο συστατικό για το πώς θα αντιμετωπιστεί η αδιαφάνεια. Ο τρόπος εισαγωγής είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,καθώς τα Ιδρύματα θα πρέπει να έχουν λόγο για το ποιοι φοιτητές θα «καθίσουν»  στα έδρανα τους .

Οι Δομές είναι ένα τρίτο στοιχείο που εντοπίζεται μέσα στις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας.

Κατάργηση ΕΦΕΕ ,κατάργηση ασύλου και φοιτητικές εκλογές ανά δύο χρόνια είναι μερικές από τις προτάσεις που θα βάλουν φωτιά στους επαναστάτες χωρίς αιτία.

Η ΕΦΕΕ είναι ένα όργανο που έχει από χρόνια τώρα παραλύσει και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τα συμφέροντα των φοιτητών , ενώ για την κατάργηση του ασύλου τα πρόσφατα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να θεωρείται η «γη της επαγγελίας» για όποιον θέλει να βρει άσυλο, να διαδηλώσει , να παρανομήσει.

Όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές ανά δύο χρόνια είναι στην κατεύθυνση που θέλει να περάσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Περαιτέρω πολιτικοποίηση όχι μόνο της νεολαίας που ανήκει στις τάξεις της , αλλά και γενικότερα μιας υγιούς και εξωστρεφούς κοινωνίας  που δεν επιδιώκει τους κομματικούς στρατούς , αλλά έχει  περιθώρια  διαβούλευσης, ζύμωσης και δημοκρατικών διαδικασιών. Το απολιτίκ είναι μία μόδα που πρέπει να ξεφτίσει γρήγορα.

Τελευταίος άξονας , αλλά όχι αμελητέος , είναι εκείνος που άπτεται μιας Εθνικής Πολιτικής στην Ανώτατη εκπαίδευση .

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει την δημιουργία Ελληνικών ΑΕΙ στο εξωτερικό , σε χώρες που έχουν δείξει επανειλημμένως θαυμασμό και ενδιαφέρον τόσο για τον ελληνικό πολιτισμό , όσο και για τις δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα σαν επιστημονικό δυναμικό . Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση των κινήτρων για επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή . Το γνωστό «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» πρέπει να σταματήσει .
Η νέα στροφή της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ είναι γεγονός. Η πολιτικοποίηση και η νέα πρόταση Παιδείας, μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για σαρωτικές αλλαγές .

Ο Α. Σαμαράς, εξάλλου, μίλησε για μία «σημαδιακή μέρα» που αλλάζει τα δεδομένα. Έκανε αναφορά στο Παιδεία2020 και δεσμεύτηκε πως θα φέρει στην Βουλή τις προτάσεις της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, δείχνοντας έμπρακτη εμπιστοσύνη  στην νεολαία του κόμματος. Κλείνοντας μίλησε για «Σταυροφορία» που οδηγεί στην αναγέννηση.

Ας είναι λοιπόν αυτή μια καλή αρχή.

Δ. Νεολαίος

Δείτε και την ομιλία Σαμαρά:
Για μένα σήμερα, χτυπάει πιο γρήγορα το όνειρο μέσα στο αίμα μου

http://www.antinews.gr/2011/02/21/86803/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου