Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Καραμανλής

Για ακόμη μια φορά ο Κώστας Καραμανλής έκλεψε την παράσταση στην εμφάνιση του έκανε στα νέα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού.

Όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, λόγω και των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών, που τον έφεραν «ενοχλημένο» από τις δηλώσεις «στενών» συνεργατών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτή την «ιδιότυπη» σχέση, μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου, που μοιάζει να είναι μια στο «καρφί και μια στο πέταλο» όσες διαβεβαιώσεις και αν παίρνουμε για τις «άριστες» και «αγαθές» σχέσεις τους.


Από την μία οι δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, σε πρότερο χρόνο, που σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή Αντώναρου λέγοντας ότι «βουλευτής δεν δικαιούται να εκπροσωπείται από βουλευτή», τα δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Καραμανλή να ζητά «αποστρατεία» μέσα από το επικρατείας, και τέλος οι δηλώσεις του κ. Φαϊλου που ούτε λίγο-ούτε πολύ, τον τοποθετούσαν στην προεδρία της δημοκρατίας, αφού είχαν προηγηθεί η «αμφισβήτηση» του λεγόμενου μεσαίου χώρου..

Βέβαια για να μην αδικούμε τον κ. Φαϊλο, αυτές τις δηλώσεις τις είχε επαναλάβει και στο παρελθόν, αλλά πάντα στην πολιτική έχει ρόλο και η λεπτομέρεια.. Και σε αυτή την χρονική περίσταση ακόμη περισσότερο, μιας και ήταν αναμενόμενη η άφιξη του κ. Καραμανλή στην Συγγρού λόγω της Πολιτικής Επιτροπής.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από την «αστραπιαία» απομάκρυνση (αποχώρηση) του κ. Καραμανλή από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος διψάει να μάθει νέα του, είτε για τις πολιτικές συντροφιές του, είτε για τυχόν σκέψεις του, είτε για οτιδήποτε αφορά την πολιτική του προσωπικότητα, και τα ραντεβού του στο γραφείο του.

Επίσης, όποτε εμφανίζονται άρθρα, ή πληροφορίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι παραμένει το πιο «κλικαδόρικο» πρόσωπο εντός και εκτός της κεντροδεξιάς, μακράν από τον δεύτερο..

Φανερά ευδιάθετος ο Καραμανλής, μετά και την ξενάγηση από τον Αντώνη Σαμαρά, και με την κατ ιδίαν σύντομη συνομιλία, που όσο να είναι φαίνεται (η τουλάχιστον εικάζεται) ότι έφερε πιο κοντά τους δυο άντρες.

Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει, και αυτό που δεν θα ήθελε να κάνει στον Σαμαρά ο Καραμανλής είναι να του τραβήξει το χαλί... Θέλει ακόμη το χρόνο του για να «επανέλθει» έτσι όπως του «πρέπει» στην «ενεργό» πολιτική. Όχι ότι τώρα απέχει αλλά έχει «τσαλακωθεί» και θέλει να αφήσει τον Αντώνη να πράξει τα δικά του, για να μην νομίσει ότι τον υπονομεύει, όπως «μπορεί να νοιώθει» ο ίδιος ότι του έκαναν κάποιοι από τους υπουργούς του όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Επίσης, αυτό που τον ενοχλεί είναι να νομίζουν ότι «αν και από μακριά» δεν παρακολουθεί τι γίνεται» ή ότι δεν τα μαθαίνει.. γιατί στην Νέα Δημοκρατία, πλέον, όλοι μιλούν με όλους, μιας και το «παιχνίδι» της εξουσίας μοιάζει ανοιχτό.

Αυτό που επίσης διαρρέουν κύκλοι του κ. Καραμανλή προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά είναι ότι «κάνε ότι θες αρκεί μην αμφισβητείς την πρόθεση του Καραμανλή, και τον αγώνα που έκανε να καλυτερεύσουν τα πράγματα στην πατρίδα». Εξάλλου αυτό του στοίχισε και την εκλογική ήττα, με όλα τα παρελκυόμενα.. για τους «συνεργάτες» του, και τις «συμφωνίες» που υπέγραψε..

Απομακρύνσου ή σχολίασε την κυβερνητική θητεία, αλλά όταν κρατάς αυτές τις «αποστάσεις» και δεν υπερασπίζεσαι όσο πρέπει το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, δεν αμφισβητείς τον Καραμανλή αλλά το σύνολο των Νεοδημοκρατών που τον στήριξαν, και την εκλογική βάση του κόμματος που θέλει να σε στηρίξει.

Όλα όμως πήγαν καλά σήμερα, και τα χαμόγελα περίσσευαν, έως ότου κάποιο «στέλεχος» ή φίλος, ή συνεργάτης να προβεί σε δηλώσεις που θα επισύρουν απαντήσεων «μέσω κύκλων» για να γυρνάει το μαγκάνι της «παραπολιτικής» για τις σχέσεις των δύο κυρίαρχων πόλων στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/52901/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου