Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το Καμπ Νου γέρνει πάντα επικίνδυνα

του Γιώργου Γεωργίου

Να που πιάστηκε μαλάκας και ο Γκουαρντιόλα... δεν πήρατε χαμπάρι σε ποιο σημείο του αγώνα έπαθε την μεγάλη ζημιά η Μπαρτσελόνα; Όταν ο κυλότας έβγαλε τον άσο από το μανίκι του και έκανε την μεγάλη κίνηση. Πέταξε έξω τον Γουοόλκοτ, που έπαιζε δεξιά πάνω στον ασβέστη και έβαλε τον Μπέντνερ σαν δεύτερο σεντερ φορ, δίπλα από τον Φαν Πέρσι.


Αυτό ήταν. Ποτέ, καμιά ομάδα δεν έχει παίξει την Μπαρτσελόνα με δύο σέντερ φορ μέσα στην περιοχή της. Εκεί ήταν που βραχυκύκλωσαν ο Πικέ και ο Μαλούντα, εκεί ήταν που βραχυκύκλωσε και ο Γκουαρντιόλα. Και με δεδομένο ότι έλειπε και ο Πουγιόλ, η δουλειά έγινε δυο φορές με λάδι και μοιραία η Μπαρτσελόνα την άλειψε με λάδι....

Προηγουμένως, πάντως, ο Γκουαρντιόλα είχε κάνει μια μεγάλη γκέλα. Είχε βγάλει τον Βίγια , πέρασε μέσα τον Κεϊτά στα χαφ και προώθησε σαν σέντερ φορ τον Ινιέστα. Με αυτή την αλλαγή, η Μπάρτσα έχασε σημαντικό μέρος από την παραγωγή της και , κυρίως, έχασε μεγάλο μέρος από την ανάσχεση. Έγινε πιο ευάλωτη στην αμυντική της λειτουργία.

Έτσι είναι. Αυτά παθαίνεις όταν σπάσεις από την αλυσίδα τον πιο πολύτιμο κρίκο της. Τον Τσάβι με τον Ινιέστα. Άλλο πράγμα αυτοί οι δύο μαζί στα χαφ και εντελώς διαφορετικό πράγμα- προς το χειρότερο, όταν έχουν στα χαφ τον Τσάβι με τον Κεϊτά.

Εν πάση περιπτώσει, το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, με υψηλή ποιότητα και με κυριότερο χαρακτηριστικό την ταχύτητα. Έδειξαν και οι δυο ομάδες πως πρέπει να εξελιχθεί μελλοντικά το ποδόσφαιρο. Αέναη κίνηση με ταχύτητα που σπάει το φράγμα του ήχου. Κι από τεχνική άποψη, high quality!

Η Άρσεναλ έδειξε ότι είναι μια μινιατούρα της Μπαρτσελόνα. Έχει κλέψει πολλά στοιχεία από το παιχνίδι της ισπανικής ομάδας , όχι τόσο στην αμυντική λειτουργία, αλλά στην ανάπτυξη. Μικρές, εύστοχες πάσες χωρίς η μπάλα να σηκώνεται ψηλά. Δεν έχουν φτάσει ακόμα την τελειότητα της Μπάρτσα αλλά σου δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση να την βλέπεις.

Εξαιρετικό αυτή τη φορά το κοουτσάρισμα του Βένγκερ, καθώς και οι αλλαγές που έκανε στο Β΄ ημίχρονο. Όμως, στην άμυνα εξακολουθεί να μη βάζει μυαλό. Όταν είδα από το πρώτο λεπτό να παίζει άμυνα ζώνης και η αμυντική τετράδα του να ανεβαίνει ψηλά στη σέντρα, αφήνοντας πίσω ένα ξέφραγο αμπέλι, είπα δυνατά από μέσα μου: « Ωχ, είναι θέμα χρόνου να τον τρυπήσουν οι κοντοί της Μπάρτσα».

Όπως ακριβώς και έγινε. Και ήταν τυχερός που έφαγε μόνο ένα γκολ. Αν ο Μέσι είχε αξιοποιήσει στη συνέχεια τα δύο τετ-α-τετ που είχε, το παιχνίδι θα είχε τελειώσει από το Α΄ημίχρονο.

Στο Β΄ημίχρονο πάντως , ο Αλσατός διόρθωνε την κατάσταση , δίνοντας εντολή στον Τσουρού να κάνει λίγο βάθος στην άμυνα. Να τονίσω πάντως ότι μου προκάλεσε άριστη εντύπωση ο άλλος σέντερ μπακ, ο Κοσιελνί, που στο μαν-του-μαν ήταν άριστος και εξαφάνισε τον Μέσι.

Πάντως, η Μπαρτσελόνα έδειξε κάποια στοιχεία αρρυθμίας, που είχε δείξει και πριν λίγες μέρες στο 1-1 με την Χιχόν. Δεν ξέρω αν είναι ένα φυσιολογικό ντεφορμάρισμα ή αν συμβαίνει τίποτα άλλο. Αν πρόκειται όμως για ντεφορμάρισμα, σε άσχημη εποχή ήρθε το άτιμο. Τέλος πάντων, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι δικές της. Το Καμπ Νου γέρνει πάντα επικίνδυνα.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=47687&catID=67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου