Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

“Φτιάχνεται” σιγά σιγά το παζλ για τις πρόωρες εκλογές την άνοιξη…

της Νόνης Καραγιάννη

Στην Αθήνα πάλι , “χαζά παιδιά, χαρά γεμάτη”, ζούμε, και για αδιευκρίνιστους λόγους, σε κατάσταση …θερμοκηπίου. Αν και οι κοινωνικές εκρήξεις είναι προ των πυλών , το “πολιτικό αφήγημα” κατά Ευάγγελον Βενιζέλο ευαγγέλιον, ότι “θα τα καταφέρουμε” απαγγέλεται κατά κόρον από τα πλέον επίσημα χείλη. Το οικονομικό επιτελείο ποντάρει στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, στην έκδοση ευρωομολόγου και στο κείμενο διακήρυξης μέσω του οποίου θα μαζευτούν ένα εκατομμύριο υπογραφές και βεβαίως στην αύξηση του κεφαλαίου των 750 δις που ΘΑ αποφασιστεί για το ταμείο του ήδη υπάρχοντος μηχανισμού στήριξης.

Αν σε όλα τα παραπάνω …αφηγήματα προσθέσετε και κάτι από τις “τσάμπα μαγκιές” τύπου Ερζερούμ, και τις θριαμβολογίες περί Ελληνικής παρέμβασης στη δικαστική διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την περιβόητη απόφαση περί Διστόμου -πάντως πόρρω απέχει από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την Γερμανία-, το φτιάξαμε το παζλ για τις πρόωρες εκλογές την άνοιξη!

Σε όλα τα παραπάνω παιχνίδια επικοινωνίας που αντέχουν δεν αντέχουν έως την άνοιξη, προσθέστε και το παιχνίδι του “καλού και κακού αστυφύλακα” γύρω από τους δημόσιους υπάλληλους, που προσλαμβάνει διαστάσεις θεατρικής παράστασης…

Μία μόλις εβδομάδα από τις περιβόητες δηλώσεις του αντιπροέδρου, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τους δημόσιους υπαλλήλους ως “κλειδί” για την αλλαγή νοοτροπίας του κράτους, για να προσθέσει ότι “η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό”. Πριν μας πάρουν όλους μαζί τα κλάματα -ή τα γέλια-, σας υπενθυμίζω ότι η μεθολογία Γκέμπελς έχει πολλές παραλλαγές. Πόσω μάλλον όταν έχει ως προβολή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου