Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

Η σημερινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού θα μείνει χαραγμένη ως η μέρα της αρχής του τέλους αυτής της κυβέρνησης.

Είχαμε επισημάνει εξαρχής πως ο Γ. Παπανδρέου, με την επιλογή του για οργάνωση διακαναλικής συνέντευξης σήμαινε πως παίζει το τελευταίο του χαρτί. Και αυτό το χαρτί το έπαιξε όσο χειρότερα μπορούσε.

Τι ανακρίβειες, τι ψεύδη, τι οικονομικά λάθη, τι ερωτήσεις χωρίς ουσία(που κι αυτές αδυνατούσε να απαντήσει)...Απ' όλα είχε αυτή η συνέντευξη-παραδοχή ήττας.

Καταρχήν, ο πρωθυπουργός αφού άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που ο "κακός" λαός αποδοκιμάσει τους υποψηφίους του "καλού" Μνημονίου απέφυγε σκοπίμως να απαντήσει για ποιό λόγο η μη εκλογή ενός εκλεκτού του εμποδίζει το κυβερνητικό  "έργο". Ο έμμεσος εκβιασμός του όμως δεν φοβίζει κανέναν πια. Τον έχουν καταλάβει και οι πλέον αφελείς και αυτή τη φορά δε θα λογαριάσουν ούτε αυτόν αλλά και κανέναν εκπρόσωπο της φασιστικής Μνημονιακής πολιτικής.

Το θράσος του απύθμενο, οι υποσχέσεις του -ακόμη και την ύστατη ώρα- ανεδαφικές. Δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα πως ασκεί το πατριωτικό του καθήκον, και εκείνη τη στιγμή δεν βρέθηκε κάποιος από τους εκλεκτούς των διαπλεκόμενων να τον ρώτησει ποιό ακριβώς καθήκον είναι αυτό που τον ενέπνευσε να μας οδηγήσει σκοπίμως στο Δ.Ν.Τ; Ποιό πατριωτικό καθήκον τον οδήγησε στον προεκλογικό λαϊκισμό του "λεφτά υπάρχουν";

Το χείροτερο όμως απ' όλα είναι ότι συνεχίζει να διακατέχεται από πολιτικό εγωκεντρισμό, από αμετανόητη θέληση για ανακρίβεια, απόλυτη σύμπνεια με το ψεύδος και τον ιδιότυπο τυχοδιωκτισμό του. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση του συνάπτει επενδυτικές συμφωνίες. Σαν του Αστακού, του Σκαραμαγκά και του Ελληνικού για παράδειγμα; Ή σαν το λιμάνι του Πειραιά όπου προεκλογικά κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για ξεπούλημα στους Κινέζους ενώ τώρα παρακαλάει για επένδυση εκ μέρους τους;

Αλλά οι εξοργιστικές δηλώσεις του δεν σταμάτησαν εκεί...Έφτασε μέχρι και στο σημείο να εγκαλεί τον Κ. Καραμανλή, πως δεν συνεργάστηκε μαζί του όταν ήταν πρωθυπουργός όπως του είχε εισηγηθεί ο ίδιος πολλοστές φορές. Παίζει δηλαδή για ακόμη μια φορά με το θυμικό του καθενός στην προσπαθειά του να αναδειχθεί ο ίδιος. Η κυβερνητική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο!

Το καλύτερο όλων όμως ήταν πως δεσμεύθηκε πως δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα. Πιστεύει ακόμα πως απευθύνεται σε ιθαγενείς, σε υπανθρώπους, σε κατώτερα όντα. Και ενώ ο Στρος Καν τον έχει διαψεύσει λέγοντας πως το πιθανότερον είναι να χρειαστούν νέα μέτρα, νεες θυσίες, αυτός συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική. "Αν σας λέγαμε πέρσι", συνεχίζει, "πως μέσα σε ένα χρόνο θα κάναμε όσα έγιναν μέσα σε ένα χρόνο δε θα με πιστεύατε." Πράγματι κε. Παπανδρέου, ουδέποτε ελληνική κυβέρνηση στη μεταπολιτευτική ιστορία κατάφερε να διαλύσει τόσο γρήγορα τον κοινωνικό ιστό, να εξαθλιώσει με τέτοιο τρόπο τον Έλληνα, να θέσει υπό αμφισβήτηση τα εθνικά της κεκτημένα(βλέπε Αιγαίο, μετανάστες, όροι Δ.Ν.Τ)

Η σημερινή διακαναλική συνέντευξη απεδείχθει τελικώς μπούμερανγκ για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Star σταμάτησε την προβολή της στη μέση ενώ το Skai δεν την έδειξε καθόλου. Ο λαός έχει αρχίσει να οργίζεται από την κυβερνητική ανικανότητα και ανεπάρκεια και σκοπεύει να το δείξει στις εκλογές που έρχονται. Όσο προσπαθεί η κυβέρνηση του Μνημονίου να εκβιάσει, θα βρίσκει απέναντί της ακόμη πιο συσσωρευμένο το ποτάμι της οργής. Όσο για τον πρωθυπουργό, αυτός κατάφερε σήμερα κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο...Να μετατρέψει μέσα σε μια μέρα, το αρχικά διατυπωθέν δίλημμα "Παπανδρέου ή Χαός", σε "Παπανδρέου=Χάος". Και αυτό θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια...

VAX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου