Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η "Χρυσή μπάλα" για 3η σερί χρονιά στον Μέσι!

Το ακλόνητο φαβορί επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έτσι ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, για τρίτη σερί χρονιά και επανέλαβε την επίδοση του Μισέλ Πλατινί(1983-85)O σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άφησε πίσω του τους Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και των συμπαίκτη του Τσάβι


Αυτή ήταν η απόφαση των αρχηγών και των προπονητών των Εθνικών ομάδων του κόσμου, όπως και των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας έγινε γνωστό στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη το απόγευμα της Δευτέρας. Ο αργεντίνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα πήρε τη Χρυσή Μπάλα με το 47,88% των ψήφων από τους Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης (21,6%) και τον συμπαίκτη του στους μπλαουγκράνα, Τσάβι (9,23%).

O 24χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε στη χρονιά που πέρασε πέντε τίτλους: Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε η Γιαπωνέζα Χομαρέ Σάουα, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια κυριαρχίας της Βραζιλιάνας Μάρτα.

Με το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ για την εκπληκτική προσπάθειά του σε αγώνα της Σάντος εναντίον της Φλαμένγκο

Ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελούν την κορυφαία 11άδα της χρονιάς, σύμφωνα με την FIFA όπως ανακοινώθηκε στο γκαλά της, που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Αναλυτικά οι 11 καλύτεροι σύμφωνα με την FIFA:

Ικερ Κασίγιας (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ντάνι Αλβες (Βραζιλία, Μπαρτσελόνα)
Ζεράρδ Πικέ (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)


Ο Πεπ Γουαρντιόλα αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του 2011 στο γκαλά της FIFA.Ο ισπανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα επικράτησε των Ζοσέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αφού τη χρονιά που μας πέρασε πήρε τόσο το Πρωτάθλημα Ισπανίας, όσο και το Champions League, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.


Το απίστευτο γκολ του Νεϊμάρ, μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια, στην αναμέτρηση της Σάντος με τη Φλαμένγκο ψηφίστηκε ως το καλύτερο τέρμα για το 2011 στο γκαλά της FIFA που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Φέργκιουσον: «Ο Μέσι ισάξιος των Πελέ και Μαραντόνα»


Ισάξιο των Πελέ και Μαραντόνα χαρακτήρισε το Λιονέλ Μέσι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από την τελετή για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας». Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε, επίσης, ότι η ομάδα του Αργεντινού άσου, η Μπαρτσελόνα, είναι η καλύτερη του πλανήτη.

«Υπάρχουν παίκτες όπως ο Πελέ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, που θα ήταν οι καλύτεροι του κόσμου, σε οποιαδήποτε εποχή και αν αγωνίζονταν. Ο Μέσι ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία» δήλωσε ο Φέργκιουσον, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα με τους τεχνικούς που είναι υποψήφιοι για την αντίστοιχη διάκριση, βραβείο που κατά πάσα πιθανότητα θα απονεμηθεί στον προπονητή των πρωταθλητών κόσμου, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αν ο Λιονέλ Μέσι κατακτήσει το βραβείο, θα είναι η τρίτη συνεχής φορά που θα συμβεί. «Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Υπάρχουν φορές που απλώς σηκώνεις τα χέρια και παραδέχεσαι ότι οι άλλοι είναι πιο δυνατοί. Το να το παραδέχεσαι δεν είναι σημείο αδυναμίας, είναι απλά η πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Φέργκιουσον.


(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου