Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κόντρα στη Βουλή για την επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν τα επεισόδια εναντίον του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Αττικόν.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι τρέφει αντιπάθεια σε όσους έκαναν καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και ότι προτιμά τους κρατικοδίαιτους.


Ανέφερε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «αδυνατεί να πράξει το δημοκρατικώς αυτονόητο καθήκον της, να καταδικάσει την επίθεση στον Αδ. Γεωργιάδη», ενώ υποστήριξε ότι και στο Αττικόν και στην ΕΡΤ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ».

Ο Σ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη λέγοντας ότι «ονειρεύεται Σοβιέτ» της δεκαετίας του 1950.

Κατηγόρησε επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο ότι έδωσε «ραντεβού εμφυλίου» στα γουναράδικα, ενώ επέκρινε και την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σ. Σακοράφα σημειώνοντας ότι η φρασεολογία της δεν ταιριάζει στο δημοκρατικό τόξο.

«Είστε ο πολιτικά προϊστάμενος των καταστάσεων τύπου μονταζιέρας», του απάντησε ο Ν. Βούτσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διέψευσε ότι ακούστηκε το επίμαχο σύνθημα είτε στην ΕΡΤ είτε στο Αττικόν.


Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση κατά του υπουργού Υγείας
 
«Είστε ο μόνος και ο πρώτος που το λέτε», είπε στον Σ. Κεδίκογλου και του συνέστησε «αν δεν είστε απολύτως σίγουρος, είναι προβληματικό να αναφέρεστε. Ρίχνετε λάδι στη φωτιά».
  Ο Σ. Κεδίκογλου επέμεινε ότι στην ΕΡΤ υπήρχε πανό και ακούσθηκε το σύνθημα, και ότι ο Αδ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι ακούγονταν συνθήματα.

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές τους είναι αυτές που δημιουργούν βία, ενώ αμφισβήτησε ότι οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αν ψάχνετε τη βία ψάξτε στο δικό σας κόμμα και στην κυβέρνηση σας. Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταυτίζετε τη βία με την Αριστερά και από μικρό παιδί θυμάμαι τη βία να είναι στους δικούς σας κύκλους», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Είπε ακόμη ότι υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Αττικό για να μιλήσει με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και υποστήριξε -βασιζόμενος σε ανακοίνωση των εργαζομένων- πως οι συγκεντρωμένοι δεν του επιτέθηκαν.

«Όλο και περισσότερο ταυτίζετε την καταγγελία και τη διαμαρτυρία με τη βία σας, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε τη γενική κατακραυγή του κόσμου», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, αμφισβήτησε ότι ακούστηκαν συνθήματα όπως «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» κατά του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στον υπουργό Υγείας και στις πολιτικές υγείας που ακολουθηθεί η κυβέρνηση.

«Ο κόσμος αγκομαχά και εσάς κόλλησε η βελόνα στο “ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς”. Εμείς βλέπουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα που δεν θα έχει λιτότητα. Εσείς γυρνάτε την Ελλάδα στη δεκαετία του 1950, στέλνοντας τον κόσμο στην ανεργία και κατακρεουργώντας τα δικαιώματα του. Αυτά είναι βία, και εσείς μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να στηρίξει πολιτική ανόρθωσης της χώρας», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν τους φοβάμαι

«Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μετά από την επίθεση, που όπως καταγγέλλει δέχθηκε από εργαζόμενους στο Αττικό Νοσοκομείο.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «έκφραση βίας από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο», τον οποίο δεν κατονόμασε.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί «με διάφορους περιφερόμενους» είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό και για το λόγο αυτό η αστυνομία του πρότεινε να πάει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από άλλη διαδρομή, ωστόσο εκείνος επέλεξε να κατέβει από το αυτοκίνητο και να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους.

«Μόλις κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο πετάξανε έναν καφέ παρόλα αυτά συνεχίσαμε πολύ ήρεμα και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Φωνάζανε κάτι συνθήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα που επιχείρησε να προχωρήσει τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη θλίψη του, γιατί κάποιοι άνθρωποι, όπως είπε, «νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία του νοσοκομείου».

«Είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την εποπτεία του, αλλά και να ασκούν βία πάνω στον υπουργό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν τους φοβάμαι. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».

Δήλωσε πάντως ότι δεν κρατά κακία. «Και αύριο να θέλει ο σύλλογος να έρθει στο γραφείο μου να μου πουν τα προβλήματά τους ξεχνώ και τη μπουνιά και τον καφέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο κ. Γεωργιάδης «είναι ανεπιθύμητος».

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου, αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

(newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου