Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

STAR 22.00
Περιπέτεια, 2010 (Έγχρ.), 107'

CLASH OF THE TITANS. Αμερικανική ταινία του Λουί Λετεριέ, με τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζέμα Άρτερτον, Λίαμ Νίσον.

Ριμέικ μιας μάλλον μέτριας, ξεπερασμένης «χλαμύδας» του 1981, η οποία αξίζει αναφοράς μόνο για τα ευφάνταστα ειδικά εφέ του Ρέι Χαριχάουζεν, η «Τιτανομαχία» του Λουί Λετεριέ («Transporter 2», «Ο Απίθανος Hulk») είναι φτιαγμένη με την πλέον απλή συνταγή και σερβίρεται αποκλειστικά για fast view κατανάλωση. Ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο, όμως, το ταξίδι του Περσέα μέχρι την άκρη του κόσμου, η αναμέτρησή του με τη Μέδουσα, το ανίκητο τέρας Κράκεν και τον ίδιο το θεό Άδη δεν είναι υποφερτά ούτε από τον πιο απελπισμένο, διψασμένο για action 15άχρονο multiplex fan.


Ότι το Άργος έγινε λιμάνι και η Ανδρομέδα πριγκίπισσά του ή ότι η κατοικία των θεών στον Όλυμπο μοιάζει με πίστα νυχτερινού κέντρου έτοιμη να υποδεχτεί τον Φλωρινιώτη αποτελούν τα μικρότερα (σχετικώς) κακά. Η σκηνογραφία είναι ψηφιακά ψυχρή και ανέμπνευστη, ξύλινες ατάκες ανταλλάσσονται με πομπώδες ύφος, η αποσπασματική πλοκή καταντά από ένα σημείο και μετά εντελώς ασυνάρτητη. Ένα dolby πανδαιμόνιο κι ένας καταιγισμός πλάνων προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή το στοιχειώδες ενδιαφέρον, ωστόσο ο Λετεριέ δεν ξέρει πού πρέπει να τονώσει τη δράση, πώς να εκμεταλλευτεί τις δραματικές ανάσες και με ποιον τρόπο να αναδείξει τα στοιχεία παρωδίας. Όσο για τη διεύθυνση των ηθοποιών, καλύτερα να μην πούμε κουβέντα…


ΓΚΛΟΡΙΑ

MEGA 23.40
Περιπέτεια, 1980 ( Έγχρ.) 115'

GLORIA. Αμερικανική ταινία του Τζον Κασσαβέτη, με τους Τζίνα Ρόουλαντς, Τζον Άνταμς, Μπακ Χένρι.

Η πρώην ερωμένη ενός γκάνγκστερ αναλαμβάνει άθελά της την προστασία ενός αγοριού το οποίο κυνηγάει να δολοφονήσει η μαφία.

Θρίλερ της μεγαλούπολης, η «Γκλόρια» μιλά για την αναγκαστική συνύπαρξη δύο διαφορετικών χαρακτήρων που έχουν ξεχυθεί σε μια απελπισμένη φυγή χωρίς διέξοδο.


ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

ΝΕΤ 00.30
Επιστημονικής φαντασίας, 1997 (Έγχρ.), 126'

LE CINQUIEME ELEMENT. Γαλλική ταινία του Λικ Μπεσόν, με τους Μπρους Γουίλις, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Γιόβοβιτς.

Σε μια πόλη του μέλλοντος, ένας ταξιτζής και μια μυστηριώδης γυναίκα είναι το κλειδί για τη σωτηρία της Γης.

Xορταστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με πολλά δάνεια. Ο Μπεσόν πρέπει να έπαιξε πολλά βιντεοπαιχνίδια πριν το γυρίσει.


ΤΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ 

STAR 02.15
Δραματική, 2003 (Έγχρ.), 91'

A LONG WAY HOME. Αμερικανική τηλεταινία της Λορέιν Σένα, με τους Μέρεντιθ Μπάξτερ, Ρόμπερτ Γιούριχ, Νταϊάν Λαντ.

Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία και το θέμα που είναι η κακοποίηση ανηλίκου από τον πατέρα τι μας κάνουν;

Άλλη μια τηλεταινία-κοινωνικό μήνυμα. Με μηδενικό αντίκτυπο.


LIP SERVICE 

STAR 04.00
Κομεντί, 2000 (Έγχρ.), 93'

Αμερικανο-καναδική τηλεταινία του Γκρέαμ Κάμπελ, με τους Πίτερ Άουτερμπριτζ, Κάρι Βούρερ, Γκέιλ Ο’ Γκρέιντι.

Ένας μουσικός παραγωγός διψασμένος για επιτυχία βάζει μια νοικοκυρά με υπέροχη φωνή να ντουμπλάρει μια εμφανίσιμη τραγουδίστρια με μέτρια φωνή.

Προτιμώ να βάλω τους δίσκους των Milli Vanilli που έκαναν την ίδια απάτη. Καλύτερα θα περάσω.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου