Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV


ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ

(Βαθμολογία Armageddon: 4/5 - Πρόταση Ημέρας)

STAR 22.00
Κομεντί, 2007 (Έγχρ.), 97'

THE BUCKET LIST. Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ράινερ, με τους Τζακ Νίκολσον, Μόργκαν Φρίμαν, Σιν Χέις.

Δύο ασθενείς άντρες με διάγνωση που τους δίνει μόλις έξι μήνες ζωής, κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι. Η ανδρική φιλία, η επανεκτίμηση της ζωής, η αναθεώρηση καθοριστικών αποφάσεων όταν η κλεψύδρα κοντεύει ν’ αδειάσει. Με σύνθημα το «ποτέ δεν είναι αργά», ο Ρομπ Ράινερ παρακολουθεί τη δοκιμασία δύο μεσήλικων αντρών που βλέπουν το τέλος ν’ αχνοφαίνεται στον ορίζοντα κι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν τις πιο απίθανες επιθυμίες τους, φτάνοντας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων.


Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους –ο ένας (Τζακ Νίκολσον) πάμπλουτος, δύστροπος, αλαζόνας και εγωιστής, ο άλλος (Μόργκαν Φρίμαν) πρώην μηχανικός αυτοκινήτων, προσηνής, ψύχραιμος και πιο στοχαστικός–, οι δύο ήρωες είναι συμπαθέστατοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Οι δε πρωταγωνιστές εμπλουτίζουν αυτό το buddy movie με χιούμορ, σαρκασμό, μεγαλοψυχία και εντιμότητα.


Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

MEGA 01.15
Περιπέτεια, 2006 (Έγχρ.), 115'

KHOΝ FAI BIN. Ταϊλανδική ταινία του Τσαλέρμ Βονγκπίμ, με τους Νταν Τσουπόνγκ, Πάνα Ριτικράι, Λέο Πατ.

Ένας άσος στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση δυναμίτη και μικρών πυραύλων που άλλοτε τους χρησιμοποιεί ως όπλο κι άλλοτε ως... όχημα, βοηθάει μερικούς χωρικούς να αντιμετωπίσουν τον κακό πλούσιο που θέλει να τους εκμεταλλευτεί, ενώ παράλληλα ζητά εκδίκηση για το θάνατο των γονιών του.

Αν είσαι από αυτούς που πορώνονται με τα βεγγαλικά (άρα δεν καταλαβαίνεις Πάσχα αν δεν δεις στις ειδήσεις τον ρουκετοπόλεμο της Ανάστασης στη Χίο), τότε αυτή είναι η ταινία σου. Αν, από την άλλη, έχεις δει αρκετό ασιατικό σλόου μόσιον στη ζωή σου και έχεις βαρεθεί να ακούς για χορογραφημένες πολεμικές τέχνες, απόφυγέ την. Εδώ άλλωστε και το σουρεάλ ασιατικό χιούμορ είναι παρακαμμένο.


Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

(Βαθμολογία Armageddon: 0.5/5)

STAR 02.00
Τρόμου, 2008 (Έγχρ.), 87'

ONE MISSED CALL. Αμερικανο-γερμανο-ιαπωνική ταινία του Έρικ Βαλέτ, με τους Έντουαρντ Μπερνς, Σάνιν Σόσαμον, Τζόνι Λιούις.

Μια καθηγήτρια ψυχολογίας κι ένας αστυνομικός προσπαθούν να εντοπίσουν από πού προέρχονται τηλεφωνήματα τα οποία προειδοποιούν τους παραλήπτες για την ημερομηνία θανάτου τους.

Μπορώ άραγε να κατεβάσω την πρωτότυπη ιαπωνική ταινία του Τακάσι Μίικε; Υπότιτλους θα βρω επίσης;


CROSSING THE LINE 

STAR 03.45
Δραματική, 2002 (Έγχρ.), 91'

Αμερικανική τηλεταινία του Γκρέαμ Κλίφορντ, με τους Άντριαν Πασντάρ, Τέρι Φάρελ, Σουμέλα Κέι.

«Πέφτω-από-τα-σύννεφα» τηλεταινία για μια γυναικεία σχολική ομάδα μπάσκετ, η προπονήτρια και οι παίκτριες της οποίας δέχονται πιέσεις από τους γονείς να κερδίζουν αγώνες χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.

Όσο αφελής πρέπει να είσαι για να εξοργιστείς μ’ αυτό το κυνήγι του πρωταθλητισμού, άλλο τόσο αφελώς εκτοξεύει κοινωνικά μηνύματα αυτή η τηλεταινία.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου