Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Έκτακτα μέτρα στην Σαγκάη για την αποφυγή διάδοσης της γρίπης των πτηνών


Έκλεισαν σήμερα όλα τα καταστήματα πώλησης ζωντανών πουλερικών στις αγορές της Σανγκάης ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών που προκάλεσε πρόσφατα στην Κίνα το θάνατο έξι ανθρώπων, οι τέσσερις από τους οποίους στην Σανγκάη. Στην πόλη Χανγκζού πρωτεύουσα της επαρχίας Ζετζιάνγκ όπου καταγράφηκαν οι άλλοι δύο θάνατοι, οι αρχές άρχισαν να θανατώνουν τα πουλερικά σε αγορά της πόλης όταν εντοπίστηκε ο ιός, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας πως ένα από τα δύο θύματα είχε αγοράσει πουλερικά από την αγορά αυτή.


Συνολικά στην ανατολική Κίνα έχουν εντοπιστεί 16 κρούσματα της νόσου από το συγκεκριμένο στέλεχος, για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Χθες Παρασκευή, περισσότερα από 20.000 πτηνά θανατώθηκαν σε αγορά σε προάστιο της Σανγκάγς όταν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού σε περιστέρια.

Οι αρχές της μεγαλούπολης των 23 εκατομμυρίων ανθρώπων απαγόρευσαν τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από άλλες περιοχές της Κίνας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, οι πτηνοτρόφοι και οι έμποροι που πουλούσαν πουλερικά θα αποζημιωθούν.

Οι αρχές πάντως επέτρεψαν να συνεχιστεί η πώληση αυγών, ακόμα και περιστεριών, καθώς και φρέσκων ή καταψυγμένων πουλερικών, συνιστώντας βέβαια στους καταναλωτές να τα ψήνουν καλά.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου