Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη»


Στην κυκλοφορία δόθηκαν από τα ξημερώματα οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο Περιστέρι και την Ανθούπολη. Η διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα γίνεται μέσα σε 12 λεπτά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50-60.000 επιβάτες.

Με τη λειτουργία των δύο νέων σταθμών του Μετρό στα δυτικά προάστια έγιναν και τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ οι οποίες έχουν ως εξής:


Οι λεωφορειακές γραμμές «075-Σταθμ. Αγ.Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου» και «731- Ανθούπολη- Στ. Αγ.Αντώνιος» συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή «731- Ανθούπολη- Στ. Μετρό Ανθούπολη-Αττικό Νοσοκομείο-Δάσος Χαϊδαρίου».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15'- 20', τις ώρες αιχμής.

Στη γραμμή «748- Χρυσούπολη- Ανθούπολη- Στ.Αγ. Αντώνιος» δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό «Ανθούπολη» μέχρι τον σταθμό «Αγ.Αντώνιος», ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού μετρό «Ανθούπολη».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10'-15', τις ώρες αιχμής.

Το έργο παραδίδεται με πέντε χρόνια καθυστέρηση, καθώς οι σταθμοί των δυτικών προαστίων έπρεπε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό να είχαν παραδοθεί από το 2008.
 
Ο τρίτος από τους σταθμούς των δυτικών προαστίων, το Χαϊδάρι, πιθανώς να δοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά προάστια θα εξυπηρετεί καθημερινά 75.000 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις σταθμούς του μετρό στα νότια προάστια (Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη), η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο. Το έργο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2009.

Με την ολοκλήρωση όλων των έργων, όπως αναφέρουν από την Αττικό Μετρό, θα «αποσυρθούν» από τους δρόμους 37.000 οχήματα και θα εξυπηρετούνται καθημερινά 180.000 επιβάτες.

(topontiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου